Упис

Како припремити дете за час спорта

Како би ваше дете уживало и безбедно учествовало у свим спортским активностима веома је важно да га на прави начин припрермите и спакујете све потребне ствари.

За УПИС молимо Вас да обавезно попуните Здравствено спортски упитник

Уколико постоје специфичне потребе или навике детета скрените пажњу координаторима програмa проф. Зорану Панић 064/1903577.

Ако постоје проблеми у понашању вашег детета молимо Вас да нам укажете на њих како би могли заједнички да проблем у понашању решавамо. Нормално је да деца пролазе кроз различите фазе понашања у свом развоју. На нама је да их схватимо, разумемо, помогнемо им и пронађемо начина како да дете усмеримо и научимо.

Један од примарних циљева нашег рада је развој самопоштовања и самопоуздања код деце. А то је могуће уколико поштујемо једни друге, уколико поштујемо различитости које свако од нас носи, уколико смо у стању да помогнемо другару, уколико желимо де се уз поштовање правила једни са другима играмо.

ОСНОВНА ПРАВИЛА ПОНАШАЊА

(молимо Вас да упознате децу са правилима)

  • Родитељима није дозвољено да посматрају час школице спорта. Ако то морате да чините ваше дете и друга деца неби требали да вас примете (одвраћате пажњу деци, што може бити веома опасно обзиром да су деца током часова углавном на справама, отежавате рад професора који са великим напором и умешношћу држе крхку пажњу детета),
  • Непожељно је јести сат времена пре почетка спортских програма,
  • Пожељно је да дете има своју флашицу за воду.
  • О сваком проблему и потреби коју имам обавезно обавештавам тренере,
  • У посебним случајевима, а искључиво важи за најмлађу групу (прва одвајања од родитеља, страх, било који емотивни проблеми…), а уз обавезну молбу родитеља могуће је дозволити присуство часу али најдуже током четири часа. Уколико се дете не прилагоди раду и атмосвери у току овог периода сматраћемо да није још увек зрело за похађање програма школице спорта.
  • Избегавати комуникацију са професорима за време трајања часа. Уколико је то неопходно без речи приступити Сали и сачекати да вам професор приђе како би му се обратили.
  • Пожељно је да се деца старија од 4 године самостално облаче и свлаче како не би правили гужву у свлачионици. Молимо Вас учите Вашу децу да се самостално облаче и свлаче. Будимо свесни да морамо имати стрпљења јер им је у просеку потребно 10 минута да се самостално припреме.
  • Уколико родитељи желе да њихово дете похађа наше програме, потребно је да се упознају са садржајем уговора и правилника, добро проуче програм и активности школице спорта.

 

Како се припремити и шта све садржи ранац за различите спортске програме

 

 

Како се припремити и шта све садржи ранац за различите спортске програме

 

Нужно је да дете учествује у паковању и буде уопзнато са садржајем ранца. Замолите дете да води рачуна о својим стварима и да их након коришћења врати на своје место. Наравно да смо ми ту да детету здушно у свему помогнемо.

Tags:


Call Now Button