Држање-тела

Корекција Држања Тела

Лоше држање тела

Свако лоше држање тела се може отклонити. Потребно је да тренажна процедура буде адекватно припремљена и заснована на јасним узроцима настанка таквог држања тела.

У складу са степеном развоја лошег држања тела, наш стручни тим креира програм, формира тренажну процедуру и упућује на индивидуални, а затим и на групни рад како би се на најефикаснији начин отклонио проблем.

Постурометрија и 4Д анализа држања тела, гејт анализа, функционална анализа, су од суштинске важности за разумевање и анализу држања тела сваког појединца.

Постура је положај нашег тела у простору, али и став који тело заузима у односу на животну средину и на површине по којој се креће или стоји, и као просторни однос између различитих скелетних сегмената.

Постурална процена је изузетно важна у области превенције и отклањања лоших држања тела.

 

Асиметрично држање може се довести у везу са широким спектром симптома различите тежине, од болова у леђима, главобоља, боловима у мишићима и зглобовима.

 

Свако лоше држање тела има своје узроке настанка, и најважније је те узроке правовремено и прецизно открити, како лоше држање тела не би прерасло у неки озбиљнији проблем (некад деформитет) за који је потребно знатно дуже време да се отклони.

Нашим јединственим дијагностичким процедурама и анализама пружамо могућност да се сваки облик настанка лошег држања тела најпрецизније утврди, а такође утврди и узрок његовог настанка.

 

Добијањем могућности да комбинујемо резултате различитих анализа Постурометрије, као и 2Д и 3Д анализа тела, са великом сигурношћу можемо да говоримо и доносимо закључке о држању тела сваког појединца.

 

Прочитајте и наш текст о лошем држању ноге и стопала, а можете посетити на наш други сајт и упознати се са улошцима за стопала.Call Now Button