за-децу-од-6-до-8-година

СПОРТ СЕЛЕКТ за децу од 6 до 8 година

Спорт Селект представља јединствен програм за децу од 6 до 8 година, настао кроз вишедеценијски рад са децом и систем праћења развоја моторичких способности и праћења телесног раста у нашем престижном Центру за Спортско Усмеравање.

Циљ програма за децу од 6 до 8 година је селекције деце у конкретне спортске гране и спортове, а зарад правилног телесног раста и развоја или постизања врхунског спортског резултата.

УСКОРО ОБЈАВЉУЈЕМО ТЕРМИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 23/24

ТЕРМИНИ

Нови Београд
Понедељак и Четвртак

  • од 18ч (прва година програма)
  • од 19ч (друга година програма)

УСКОРО ОБЈАВЉУЈЕМО ТЕРМИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 23/24

ТЕРМИНИ

Врачар и Савски Венац
Уторак и Петак

  • од 18ч (прва година програма)
  • од 19ч (друга година програма)

ЦЕНА

6.500 РСД

Јединствено развијен спортски програм уз подршку најсавременије опремљене Спортске дијагностике пружа идеалне услове за откривање и вођење талентоване деце или ако је то примарније вођење ка правилном кретању и држању тела.

Часове овог програма спроводи искусан тим спортских педагога у великим спортским салама, минимум 300м², а чешће и већим. Велики асортиман спортских справа и реквизита уз веома богат програм различитих спортова гарант су успеха у свим задатим циљевима.

Најзначајније од свега јесте стицање спортских навика и гајење љубави према спорту и здравом начину живота што ће дете уз селектован спорт најлакше остварити.

Тестирање моторичких способности и праћење телесног раста и развоја у нашој спортској лабараторији свих полазника програма СПОРТ СЕЛЕКТ је обавезно.

Тиме остварујемо индивидуалан приступ што је наш императив. Пројектујућу програм и спортски час у складу са потребама деце за правилним телесним растом и развојем, остваривање моторичких потенцијала, откривамо таленте и спортски надарену децу. Како би остварили индивидуални приступ током октобра вршимо хомогенизацију група и формирање подгрупа у складу са потребама, могућностима или склоности деце.

О ПРОГРАМУ

 

СПОРТ СЕЛЕКТ је свестран програм развоја спортских вештина, кроз многобројне, готово све спортове.

Полазници програма пролазе периодично кроз систем оцењивања спортских вештина и техника, тестирања моторичких способности које уз утврђивање конституционалног типа, склоности и афинитета детета дају могућност селекције у спорт који ће му омогућити правилан телесни раст и развој или успех у врхунском спорту.

Данашњи начин живота деце нема довољно подстицаја за правилан телесни развој, деца се не крећу у довољној мери, готово да не постоје мишићна напрезања.

Нема у довољној мери природних облика кретања која заправо омогућују да се правилно формира дечије тело, да се развију способности детета и да се позитивно утиче на дечије здравље.

Зато нам је један од примарних циљева свакако промена понашања деце у смислу повећања обима кретања и кретних активности у току дана, испољавања слободе у кретању и изражавању кроз спорт и спортске активности и кретање уопште.

Програмом СПОРТ СЕЛЕКТ остварују се примарни циљеви:

 

  • правилан телесни развој,
  • развој моторичких способности,
  • стицање спортске образованости,
  • увид у тренутно стање телесног раста и развоја,
  • утврђују потребе детета у складу са свакодневним дечијим активностима,
  • врши се селекција у спортске клубове.

Све то нам омогућава почетно формирани СПОРТСКИ КАРТОН сваког детета, на основу кога се утврђује припадност групи и одређеној подгрупи и креира лични програм вежбања.

Затим се планира спортски програм који је прилагођен могућностима полазника програма како би остварили индивидуални приступ.

ОСНОВНИ ПРОГРАМ чини подстицај за правилан телесни развој, корекцију постуралних поремећаја, развој моторичких способности, односно бавимо се дететом кроз готово све спортске активности, а она кад стасају и порасту уз правилно изграђене кретне обрасце  бавиће се спортом у жељи да постигну спортски резултат или зарад очувања свог здравља и квалитета живота.

Ваша деца могу похађати само ОСНОВНИ ПРОГРАМ који се спроводи два пута недељно, али и похађати ДОПУНСКИ ПРОГРАМ кроз један или више часова недељно. Саветујемо вас шта је за ваше дете најбоље и најпримереније његовим потребама, водимо вас ка остварењу његових потенцијала, развоју вештина, стварању здравих животних навика.

Поред спортских активности редовног програма који се одвија у спортским објектима деца уживају у великом броју спортских активности у природи кроз периодични програм (јахање, клизање, активности у природи, атлетски вишебој), природњачких експедиција (планинарења, пешачења, спортски викенд), спортских кампова (Летњи Спортски Камп, Ски камп и Зимски Спортски Камп, ОСТРВО СПОРТА-Летњи Спортски Камп на Ади).Call Now Button