СПОРТИЋ-од-3-до-4-године

СПОРТИЋ од 3 до 4 године

“СПОРТИЋ” је програм намењен деци узраста од 3 до 4 године

Изградили смо безбедан, а подстицајан амбијент за моторички и телесни развој наших најмлађих другара.

УСКОРО ОБЈАВЉУЈЕМО ТЕРМИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 23/24

ТЕРМИНИ
Нови Београд

  • Понедељак од 17ч
  • Четвртак од 17ч

УСКОРО ОБЈАВЉУЈЕМО ТЕРМИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 23/24

ТЕРМИНИ
Врачар и Савски Венац

  • Понедељак од 17ч
  • Четвртак од 17ч

ЦЕНА

6000. РСД

Другарићи у овом узрасту највише воле да се играју, трче и скачу. Воле да се на свако место попну, подвуку и свуда да се провуку, међутим имају несрећу што им се то углавном брани. Нико ни неверује у њихове способности и по цео дан слушају «Пази пашћеш!»

Готово дводеценијско искуство, стручност, велике и специфично опремљене спортске сале стварају јединствен и безбедан амбијент.

У овом узрасту деца су еластична, мекана, лака и тешко могу да се повреде. У њиховој природи је да трче, скачу,  пењу се, врте се и уз то падају што је важно да би научили да се крећу и спознају своје могућности. А природа је уредила да грађа деце буде таква да се при том озбиљно  не повреде. Узраст када би деца требала да  спознају своје могућности у кретању, да науче да се чувају, а да се са друге стране ослободе у свим облицима кретања.

Пружамо вам програм у складу са потребама и могућностима сваког детета, а подстицајан за њихов свестрани развој.

19 година искуства и посвећености дечијем развоју кроз спорт резултирало је ефикасним, подстицајним, а опет забавним и интересантним активностима, кретањима и вежбама које унапређују кретне способности вашег детета. Пружају му самопоуздање и сигурност, веру у своје способности али и упознавање личних могућности.

Деца се радују нашим часовима и желе редовно да их похађају.

Родитељи се радују чињеници да се понашање детета  мења кроз време у смислу веће сигурности и самопоуздања у кретању и способности решавања многих моторичких задатака. Мења се моторичко понашање детата сваким даном.

Највећи наш задатак јесте створити услове током програма да се деца ослободе и у рационалној мери верују у своје кретне способности.

Гарантујемо успех у смислу правилног држања тела, стварања правилних облика кретања, развоју моторичког способности и стицања свеколиког моторичког искуства. Свако дете је јединствено тако и пут ка остварењу тих циљева.

Часови се спроводе у великим спортским салама минимум површине 300м², а чешће и већим. Величина простора пружа посебан квалитет. Веома је подстицајна за кретање деце и осећај слободе, подстицајна и у смислу  учествовања у спортским и покретним играма.

покрет-за-окрет-школица-спорта

Од величине простора зависи организација часа, употреба спортских справа и бројних спортских реквизита, могућност спровођења великог броја различитих кретних задатака.

Децу води искусан тим високо-образовних спортских педагога којих је на часу најмање 3 (три), а чешће и више, чак до 6(шест) спортских педагога на једном часу.

О програму

По својој функцији представља увод у програм «Школицу Спорта».

Стручни Тим Дечијег Спортско Рекреативног Клуба “ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ” у складу са карактеристикама овог узраста припремио је велики број кретних активности и игара које ће бити забавне овом узрасту, а које ће са друге стране имати подстицај у остваривању правилног телесног развоја и правилних облика кретања.

СПОРТИЋ-од-3-до-4-године-3

ПРВИ ЗАДАТАК ПРОГРАМА СПОРТИЋ је да их научи да се крећу, трче, скачу, да манипулишу са лоптом, обручем и другим реквизитима, да се упознају са спортским справама, и да се крећу по њима, да заволе кретање, спортску активност и спорт.

Овај период у одрастању од посебног је значаја у превенцији настајања лоших кретних образаца, лошег држања тела, спуштених сводова стопала и равних стопала.

СПОРТИЋ-од-3-до-4-године-2

Осмишљен je са циљем да представља увод у програме школице спорта. Деца овог узраста имају велико одсуство пажње, овај период развоја је и период негације, развијеност моторичког простора је генерално на веома ниском нивоу, покрети су углавном контролисани, али се још увек чине и сувишни покрети, односно додатни непотребни покрети у односу на захтев и оптимум моторичког задатка. Деца се брзо замарају, пажња је лабилна, а расположење се брзо мења.

СПОРТИЋ-од-3-до-4-године-1

Спортић за децу од 3 до 4 године умногоме зависи од адекватних и специфичних справа и реквизита које саме по себи подстичу пожељне облике креатања и омогућују и олакшавају усмеравање и вођење деце кроз правилан покрет и кретњу, а са што мање речи и потребних инструкција. Наравно да и најбоље дечије справе и реквизити не могу заменити харизматичне, креативне и забавне професора спорта.

Деца су у овом програму са најискуснији чланови нашег Тима.

Сходно свим горе наведеним карактеристикама узраста план и програм је изузетно специфичан.Call Now Button