О Покрету за Окрет

ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ” спортске програме спроводи по најбољим ценама у складу са високим стандардима квалитета рада које пружа, због чега смо афирмисани као школа спорта и центар за спортско усмеравање са најбољим односом квалитет-цена у корист својих редовних чланова.

skola-sporta-za-decu

ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ” запошљава и ангажује магистра спорта (пред завршетком докторских студија), 6 професорa спорта високе стручне спреме (240 ЕСПБ и више), више сарадника који су будући дипломци факултета за спорт, најмање једног психолога и друге сараднике педагошког рада.

Постојимо и унапређујемо свакодневно наш програм и рад пуних 23 годинe.

skolica-sporta

Годишње одржимо преко 1800 часова спорта за децу на 6 локација са затвореним спортским објектима и на више локација на отвореном зимским и летњим спортским центрима. За наше чланове и другу децу годишње организујемо десетак дечијих спорски кампова и излета на теритирији Србије и у иностранству, а кроз наше спортске програме је до сада прошло преко 7200 полазника. Неки од њих су постали млади перспективни спортисти, али примарни циљ наших спортских програма је да одрастају здраво упознају и заволе кретање и спорт.

На сваком часу је ангажовано од 4 до 6 спортских педагога чији рад прати психолог или координатор програма.

vezbe-u-sali-za-decuСва опрема у спортским програмима, у нашем центру за спортско усмеравање – спортској лабораторији ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ је нова, просечне старости две до три године, произведена од стране реномираних светских произвођача, поседује ЦЕ сертификате највиших ЕУ стандарда.

ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ” је замишљен са јасном визијом и мисијом већ далеке 2001.год., након вишегодишње припреме, усавршавања и едукације кроз научни приступ у области правилног телесног развоја деце кроз спорт. Са циљем да деци омогући правилан телесни развој, свестран приступ и унапређење способности нарочито моторичких, као и стицање спортске образованости готово из свих спортова, развоју многих вештина, а од стране селектованог високо-образованог кадра, уз коришћење најсавременије опреме и технологије.

“ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ” је јединствена групација спортских организација и правних лица које пружају услуге у области спорта са циљем правилног телесног развоја, унапређења моторичког развоја, стицања спортске образованости деце узраста од 3 до 12 година на територији Србије. Чине га:

01. Центар за Спортско Усмеравање 

 

Са најсавременијим приступом, протоколом и технологијом за праћење телесног раста и развоја деце вођеном од стране експерата, а уз системски програм праћења моторичких способности вршимо селекцију деце и упућујемо их у спортске клубове или програме у складу са личним могућностима и потребама.

Када су деца у питању поседујемо опрему за 2Д и 3Д Постуралне анализе, анализа статуса кичменог стуба, динамичка и статичка анализа стопала, дистрибуција оптерећења на табанима током стајања и хода, подоскоп, Гејт анализу (видео анализу хода), анализу спортских техника, анализа телесног састава, тестирања моторичких способности, програм развоја спортских перформанси, програм исхране и активности.

02. Превентивно – корективно вежбање и рад са децом нарушеног постуралног статуса (лошег држања тела, са мишићним слабостима и децом са деформитетима мањег степена) и гојазном децом.

 

Постоји могућност и индивидуалног и групног рада персоналних програма. Програми се спроводе у савемено опремљеној сали на Старом Диф-у.

 

http://centarzasport.rs/

03. Израда персоналних сензо-моторичких уложака, корективних, спортских и уложака за обућу за свакодневну употребу и за све узрасте.

 

“Здрав и Прав Д.О.О.”, а наш пословни партнер израђује улошке за обућу за децу и одрасле, који коригују специфичне деформитете стопала и побољшавају статичке и динамичке функције.

 

https://zdraviprav.rs/

04. Спорт за децу

Спортско-педагошки рад са децом са редовним и периодичним програмом који скупа обухватају готово све спортове, а кога спроводи високо-образован искусан кадар кроз програме :

 

Сарадња и рад са приватним и државним предшколским установама, прватним, државним и интернационалним основним школама у вођењу ван наставних и наставних спортских активности током и ван боравка у школи

Тренинзи се обављају у најбољим великим спортким салама школа у Београду. Димензије спортских сала су од величине кошаркашког до величине рукометног терена. Спотска мерења су обавезна за све полазнике спортских програма како би се на основу резултата утврдили индивидуални програми вежбања и пружио високо квалитетан и ефикасан рад. Време трајања часа основног програма је 60 минута за децу од 4 и више година, а 40 минута за децу до 4 године, часови усмерене спортске активности гимнастике и спортских игара са лоптом понекад могу трајати и до 90 минута.

Часови спорта се врше по унапређеном и осавремењеном програму и методи проф.др Густав Бале.

Зимски – скијашки кампови

и кампови са играма и активностима на снегу

Летњи спортски кампови

са бројним спортско-забавним програмима и активностима

Природњачке експедиције

боравак у природи, планинарења, пешачења, упознавање са биљним и животињским светом.Call Now Button