Улошци-за-обућу

Улошци за корекцију стопала “СКОЧКО”

ДЕЧИЈИ УЛОШЦИ ЗА ОБУЋУ

Активира ослабеле, а одговорне мишиће за формирање сводова стопала и правилно држање тела. Једино исправан принцип у решавању проблема код спуштених и равних стопала код деце. Сви остали улошци као и ортопедске ципеле подупиру скелет и вештачки доводе стопало у пожељну позицију, ограничавајући слободу покрета у зглобовима стопала. То кроз време слаби мишиће стопала али и зглобне везе.

СЕНЗО-МОТОРИЧКИ УЛОЖАК ЗА ДЕЧИЈИ ПОКРЕТ БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА

  • активира и јача мишиће стопала и подколенице
  • решава проблем спуштених сводова стопала и равних табана
  • утиче на правилно држање тела
  • успоставља правилно кретање

 

Потпорни улошци не решавају проблем равних и спуштених сводова стопала, већ га праве већим.

Ствара се погрешна механика хода. Касније у евентуалној спортској каријери ризик од повреда скочног зглоба и колена се вишеструко увећава.

Насупрот потпорним, сензо-моторички уложак има функцију да активира, jaча и оснажи мишиће стопала и подколенице који затим својим тонусом утичу на формирање правилног ослонца на стопала који постаје идеална потпора за држање свих осталих, горњих сегмената тела.

ИЗГЛЕД ПРЕСВУЧЕНИХ СЕНЗО – МОТОРНИХ УЛОЖАКА ЗАШТИТНИМ СЛОЈЕМ КОЈИ ОМОГУЋАВА ЛАКО ОДРЖАВАЊЕ И ДУГОВЕЧНУ УПОТРЕБУ

Већ пуних 18 година смо у саживоту са децом од 3 до 12 година. Најзначајнији период у телесном расту и развоју, унапређењу моторичких способности. Увек наш рад са децом подразумева утврђивање почетног стања, контролног и коначно финалног на основу чега статистичким процедурама проверавамо ефекте спроведених третмана.

Пуних 11 година сарађивали смо са физијатријским центрима, поштујући њихова знања и ауторитет, док коначно нисмо прихватили резултате и схватили да се оправдано не слажемо са препорукама и саветима физијатара.

Тврдимо да потпорни улушци НЕ помажу уколико се не раде дисциплинивано и исправно вежбе за стопала!

Пливање у овом узрасту не помаже у отклањању лоших држања, а још мање у отклањању равних и спуштених сводова стопала. У овом случају специфичне вежбе, кретње и активности су једино те које проблем могу кроз време решити! Највећа трагедија за родитеље је та што се код нас на тржишту уложака за дечију обућу налази свашта, чак и оно што одмаже!

Силиконски улошци за обућу нису за децу! Пластични и улошци од других тврдих материјала нису за децу!!!

Данас је добро позната потребна тврдоћа дечијег улошка ако желимо добар резултат у решавању проблема равних и спуштених сводова стопала.

Погледајте наш сајт где се можете детаљније упознати са улошцима за обућу као и наш програм превенције и корекције.Call Now Button