Припремни програм Ски кампа

Веома је важно да наши другари развију способности значајне за обуку и унапређење скијашких техника. Због веома ниског нивоа пре свега снаге, а затим флексибилности и издржљивости као последица измењених услова живота и веома ниског интезитета мишићних напрезања током данашњег начина живота сматрамо веома важним да се другари припреме за Ски камп. Упоредо и родитељи покрећу иницијативу да организујемо Припремни програм за наставу скијања. Физички спремни изградићемо и самопоуздање и на најбољи начин можемо уживати у планини, зимским чаролијама, а тиме ћемо превенирати повреде и можемо максимално искористили школу скијања и сваки скијашки дан. Упражњавању Припремног програма за наставу скијања претходе Тестирања тренутних моторичких способности значајних за скијашке спортове али и физичке спремности за наставу скијања. Уз тестирања радимо и мерења  телесне висине, тежине, величине стопала који су веома важни за адабир и резервацију адекватне скијашке опреме. Тестирања су садржана у цени ски кампа и додатно се Не наплаћују. Уколико Вам је интересантно могуће је по жељи или потреби заказати прецизну анализу комплетног тренутног телесног статуса на основу ког је могуће креирати комплетан програм за унапређење телесног статуса и држања тела поред примпремног Скијашког програма.

Термини тестирања и Мерења организују се Суботом у једном или више термина у зависности од броја пријављених тестирања за тај датум. Први термин за моторичка тестирања је ујутру од 10ч. Тестирања трају од 30 до 60 мин. и организују се у малим групама. Датуми када су планирана тестирања су:

1) 05.11.2022;
2) 19.11.2022;
3) 03.12.2022;
4) 17.12.2022;

Сви полазници Ски кампа у обавези су да прођу кроз тестирања, а неки којима је то потребно и прецизна мерења телесног статуса на основу којих им се креира Припремни Скијашки Програм. Можете заказати у неком другом термину тестирања и мерења, а који Вама више одговарају. Током тестирања родитељи ће попунити здравствено-спортски упитник и евиденциони лист(приступницу школи скијања).

Након што добијете Ваш Припремни Скијашки Програм могуће га је упражњавати:

  • код Нас на “Старом ДИФ-у” у нашем Центру за Спортско Усмеравање,
  • напољу на отвореним теренима,
  • или код куће у кућним условима.

Програме воде наших спортски педагози и учитељи скијања са међународном лиценцом. Уколико желите да припремни програма практикујете у кућним условима користимо наш онлајн софтвер за који Вам шаљемо апликацију на Ваш или дечији телефон. Уколико Вам вежбе нису јасне често је довољно од 3 до 5 часова како би научили Ваше дете правилном извођењу вежби припремног ски програма.

Припремни програм Ски кампа

Ски камп KОПАНИK 2024

СРЕБРНАЦ”, омиљено боравиште обожаваоца Копаоника и дом правих скијаша смештен је усред раскошног планинског пејзажа.

СКИ КАМП „КОПЕ“ 2024 – ПОНОВО У ПОНУДИ

Ски центар Копе се налази на западном и највишем делу Похорја на надморској висини од 1010 м до 1542 м. Од Словењ Градеца је одаљено 13 км.

СКИ КАМП Италија – скијалишта Sappada и Zoncolan 2024

Скијалишта Sappada и Zoncolan се налазе у прелепом природном амбијенту Доломита.Call Now Button