Превенција и корекција

Савремени начин живота са неправилним покретима и кретањима, недовољним кретањем, одсуством мишићних напрезања код деце доводи до неправилног телесног развоја, појаву мишићних слабости, лоших држања, а временом могу довести и до телесних деформитета код одраслих што ствара нежељене телесне тегобе, бол, прекомерну тежину, нарушава здравље и квалитет живота.

Програми превентивно – корективног рада

Персонални програм рада

  • Креиран на основу утврђеног телесног статуса прецизним мерењима 4Д постуралне анлизе, јединственог протокола за децу и тинејџере и тестирања моторичких способности

Групни програм рада

  • Сваки полазник претходно пролази кроз минимум 6 до 10 часова персоналног рада. Кад научи лични програм вежбања може прећи на групни рад. Подразумева рад у групи до 4(четворо), са сличним потребама.

Свакодневно у нашем Центру за Спортско Усмеравање „ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ“, пратимо телесни раст и развој деце, откривамо узроке лоших држања тела, лоших кретних образаца који узрокују телесне тегобе, бол и непријатности. На основу прикупљених података креирамо и спроводимо ефекисан програм вежбања у складу са личним могућностима и потребама.

Често је нужно да деца али и одрасли прво прођу кроз програм корективног вежбања како би започели или наставили да се баве рекреативним спортом. Нарочито је то важно ако дете жели да се бави професионалним спортом. Веома је важно научити како се правилно држи тело, како се правилно креће, нарочито трчи и скаче. Заправо то је превенција од повређивања и настајање телесних тегоба.

Комплетан вежбовни процес се спроводи уз редовну контролу и праћење ефеката рада у нашој лабораторији. Веома је важно да деца и родитељи, одрасли са тегобама увиђају ефекте свог рада, да осете али и измере свој успех како би били мотивисани и подстакнути за будући рад.

У нашем центру се у складу са дијагностичким анализама и јединственом припремом тренинга ефикасно спроводе и тренажне процедуре за корекцију и исправљање:

  • лоших држања тела,
  • неправилног покрета и кретања,
  • мишићних слабости и мишићног дисбаланса,
  • деформитета кичменог стуба,
  • држања ногу и неразвијених и спуштених сводова стопала.

Персонални програм рада

  • креиран на основу прецизних мерења и тестирања

Групни програм рада

  • подразумева рад у групи до 4, са сличним потребама. Сваки полазник претходно пролази кроз минимум 6 до 10 часова персоналног рада.


Call Now Button