ШКОЛА-СПОРТОВА

ШКОЛА СПОРТОВА за децу од 8 до 12 година

Школа спортова са својим програмима намењена је другарима млађег школског узраста од 8 до 12 година, а подељена у две узрасне категорије од 8 до 10 и од 10 до 12 година, а онда и у категорије по знању и вештинама.

УСКОРО ОБЈАВЉУЈЕМО ТЕРМИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 23/24

ТЕРМИНИ

Нови Београд

  • Понедељак од 19ч (прва година програма)
  • Четвртак од 19ч (прва година програма)

УСКОРО ОБЈАВЉУЈЕМО ТЕРМИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 23/24

ТЕРМИНИ

Врачар и Савски Венац

  • Уторак од 19ч (прва година програма)
  • Петак од 19ч (прва година програма)

ЦЕНА

6.500 РСД

Одрастање у градској средини уз савремени начин живота обавезује родитеље да децу упућују у спорт уколико желе да им се дете правилно телесно развија и да гаји здраве животне навике. Међутим спорт сам по себи не остварује циљ правилног телесног развоја. То је могуће постићи једино правилним облицима кретања, правилним ходом, правилним трчањем, правилним скоковима и правилним покретом, правилним седењем. Уколико је ваше дете, што је данас веома чест случај, усвојило погрешне образце кретања имаће лоше држање тела. Спознавајући механизме настајања лоших држања тела али и предуслове потребне да би ваша деца постали врхунски спортисти креирали смо јединствене програме намењене ово карактеристичном узрасту.

За овај период везују се настанци телесних деформитета и веома је важно да вам деца буду у програму под будним оком стручњака који ће пратити њихов развој. Идеално време да ваше дете похађа неку од школа спортова.

Деца се усмеравају у један од три посебно креирана програма:

Развојни програм је за децу која немају у довољној мери развијено моторичко искуство, која имају погрешне кретне образце трчања, ходања, скокова, имају лоше држање тела, која не познају спортске игре. Савладавањем горе наведених задатака, а након похађања овог програма децу селектујемо у спорт у ком ће наставити рад на правилном телесном развоју или ићи путем остварења спортског резултата.

Супер гимнастика је за децу завидних моторичких способности, која желе да развију своје акробатске вештине, унапреде своја знања гимнастичких вежби и кретања по справама и тако на најбољи начин припреме себе за врхунски или рекреативни спорт сутра. Селеција у конкретни спорт неби требао да буде пре 9 године, а нарочито за оне који би хтели да постижу врхунске спортске резултате. Све до краја млађег школског узраста деца би требала да се баве успостављањем правилних облика кретања, правилним држањем тела, упознају разне спортове, кретње која ће бити подстицајне за свакодневно бављење рекреативним спортом, а  тек онда специјализованим спортским часом и конкретним спортом.

Свемирска Кошарка је пре свега за другаре која воле спортске игре са лоптом и волели би да се баве фудбалом, кошарком, рукометом или одбојком. Спортска каријера уколико ка њој тежимо траје релативно дуго. Ако смо опредељени за врхунски спортски резултет треба бити тактичан и резервисан ка раној специјализацији. Најчешће код нас деца напуштају спорт са 15 или 17 година добрим делом и због чињенице да се већ 10 или више година баве тим конкретним спортом и да су га постали сити, не проналазе инспирацију за даље истрајавање.

Системски изграђен педагошки приступ, јединствана методика обуке спортских техника, правилан телесни и развој моторичких способности је рад који ће ваше дете у будућности издвајати од остале деце…

Програм школе спортова спроводимо у великим спортским салама, минимум 300м², а чешће и већим. Велики асортиман спортских справа и реквизита, искусан тим спортских педагога уз веома богат програм различитих спортова гарант су успеха у свим задатим циљевима.

Данас многи наши некадашњи чланови су веома успешни спортисти, а велика већина се и данас бави рекреативним спортом неки и након деценију пошто су изашли из наших програма.

О програму школа спортова

Током једног школског циклуса другари могу похађати максимално два програма, а промену учинити на крају зимског односно летњег дела.

Веома је важно имати на уму да телесни деформитети уколико постоји неки ризико фактор настају баш у овом периоду за девојчице најчешће од 9 до 13 и дечаке у периоду између 10 и 14 година. Из тог разлога велику пажњу поклањамо праћењу телесног раста и развоја деце, утврђивању постојања ризико фактора код сваког члана и у складу са тим режимом праћења и предузимању превентивно-корективних мера.

Идеално је уколико су полазници претходно барем једну годину похађали програм школице спорта или спорт селект.

За вас смо припремили следеће програме:

КОШАРКА

Кошарка је једна од најпопуларнијих и најатрактивнијих тимских спортова данашњице.

Само уколико се час спроводи исправним вежбама и средствима у складу са узрасним карактеристикама и потребама детета може имати позитиван утицај на правилан телесни и развој моторичких способности детета. А уколико програм спроводе педагози спорта и физичког васпитања има изузетан допринос и у васпитавању, социјализацији и психичкој стабилност код деце.

Програм “Свемирска кошарка” има за циљ да пружи прилику сваком детету да на едукативан и забаван начин ужива у царству најлепршавије спортске игре на свету, и да кроз најразноврсније облике кретања и покрета, са и без лопте, развије своје моторичке способности и научи основне кошаркашке вештине.

Овај програм је у складу са њиховим могућностима, потребама и способностима, а под тим подразумевамо да су кошеви, величине лопти и правила прилагођена телесним димензијама и њиховој зрелости, могућностима и спремности.

Игра под обручима омогућава деци да индивидуалне квалитете подреде тиму, да осете и доживе припадност групи, стекну самопоуздање и бољу комуникацију, науче фер плеју и поштовању правила, које ће са терена пренети и на свакодневне животне ситуације.

СУПЕР ГИМНАСТИКА

Програм Супер Гимнастика представља живахан спој модерних плесних праваца (џез балета, зумбе, спортког аеробика), елемената акробатике, ритмичке гимнастике и скокова на трамбулини.

школа-спортова-супер-гимнастика

Ово је програм који је подједнако занимљив, узбудљив, инспиративан како девојчицама тако и дечацима.

Ослушкивали смо интересовања деце, светске трендове и спојили у све што је за децу подстицајно како би са посебним мотивом, великом жељом и нестрпљењем приступали сваком часу, индиректно радили на свом правилном телесном развоју.

РАЗВОЈНИ ПРОГРАМ

Програм вежбања који спроводи школа спортова, а који највише доприноси развоју способности детета се назива лични програм вежбања. Неретко је то за децу која имају лоша држања тела корективни програм. Заправо разлози развоја личног програма вежбања јесте лоше држање тела, недостатак снаге, скраћени поједини мишићи, спуштени сводови стопала, недовољно развијене способности детета.

школа-спортова-1

Показало се да лични програм вежбања – корективни програм највише доприноси развоју способности детета и остварује позитиван утицај на дечије здравље. Финални резултати тестирања моторичких способности које обавља школица спорта крајем годишњег циклуса то несумљиво показују. А разумљиво је и зашто, на том часу деца вежбају искључиво у смислу отклањања откривених мишићних слабости која утичу на лоше држање тела и негативно на дечији развој.

Школица спорта тестирањима моторичких способности као и Мерењима у центру за спортско усмеревање, за свако дете посебно, открива специфичне мишићне слабости, недовољно остварене покретљивости у великим зглобовима, лоше држање тела, а затим се одређују и утврђују вежбе које омогућавају њихов развој и подстичу правилно држање тела. Уколико је то неопходно за праћење и ефикасност рада обавезног програма, нека деца се упућују на часове личног програма вежбања (корективно вежбање)/ отклањање уочених мишићних слабости кроз корективно вежбање.

На основу СПОРТСКОГ КАРТОНА спортска школица прави програм вежбања који позитивно утиче на лоше држање тела и развој способности детета. Корективни програм је пожељно да дете редовно упражњава. Тиме стиче могућност да у потпуности прати обавезни програм и са максималном ефикасношћу изводи све задатаке часа које пред њега поставља школица спорта.

То се пре свега односи на вежбе за остварење пуне функције стопала, истезања скраћених мишића који онемогућавају пун покрет и правилно држање тела, јачања трбушне мускулатуре и мишића леђа, како би дете било у могућности да испољи све своје потенцијале на часу обавезног програма.

На основу СПОРТСКОГ КАРТОНА школа спортова прави програм вежбања који позитивно утиче на лоше држање тела и развој способности детета.

Корективни програм је пожељно да дете редовно упражњава. Тиме стиче могућност да у потпуности прати обавезни програм и са максималном ефикасношћу изводи све задатаке часа које пред њега поставља школица спорта.Call Now Button