ШКОЛИЦА-СПОРТА --за-децу-од-4-до-6-годинa

ШКОЛИЦА СПОРТА за децу од 4 до 6 годинa

ШКОЛИЦА СПОРТА за децу од 4 до 6 година

У школици спорта за децу од 4 до 6 годинa ваша деца ће се правилно развијати, унапредити моторичке способности, упознати готово све спортове кроз ефикасан и јединствен програм вежбања настао кроз 18 година системског праћења развоја способности и телесног раста и развоја кроз спорт.

УСКОРО ОБЈАВЉУЈЕМО ТЕРМИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 23/24

ТЕРМИНИ

Нови Београд
Понедељак и Четвртак

 • од 17ч (прва година програма)
 • од 18ч (друга година програма)

УСКОРО ОБЈАВЉУЈЕМО ТЕРМИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 23/24

ТЕРМИНИ

Врачар и Савски Венац
Уторак и Петак

 • од 17ч (прва година програма)
 • од 18ч (друга година програма)

ЦЕНА

6500 РСД

Овај узраст  је најбитнији за остварење потенцијала детета, развој моторичких способности и многих вештина. Све пропуштено у овом периоду тешко је надокнадиво у старијем узрасту.  Жељу детета да се упозна са свим што га окружује подкрепили смо намером да их упознамо са свим реквизитима, свим спортским справама и свим спортовима. Да остваримо њихову потребу да се траже док се не пронађу у нечему што их посебно инспирише.  Упозоравамо да рана специјализација у конкретан спорт не доводи до врхунског спортског резултата, а негативно утиче на правилност телесног раста и развоја. Са децом до чак 12 година једино је рационално радити на општем развоју и стицању све већег броја вештина и способности.

Негујемо индивидуалан приступ сваком детету. ЛИЧНИ ПРОГРАМ ВЕЖБАЊА се успоставља већ почетком похађања програма, прикупљањем информација о потребама вашег детета системом моторичких тестирања и праћења телесног раста и развоја мерењем у Центру за Спортско Усмеравање. Након тога се креира стратегија вођења сваког детета кроз богат спортски програм за децу од 4 до 6 годинa.

Наши чланови већ са 7 година познају све спортове. Знају пливати све техннике пливања, могу извести многе елементе партерне гимнастике али и елементе по справама, познају све атлетске дисциплине али и спортске игре са лоптом, кошарку, одбојку, фудбал, рукомет, многи већ имају завидну скијашку технику, возе ролере, бицикле и ако ништа барем су пробали многе друге спортове. Већ са 7 година могу имати изгрђано мишљење шта је то што им се од спорта допада, који их спорт мотивише и инспирише, а родитељи кроз програм СПОРТ СЕЛЕКТ добијају нашу стручну препоруку који је спорт најбољи за даљи рад на правилном телесном развоју или постизање врхунског спортског резултата.

Часове програма Школице Спорта спроводимо у великим спортским салама, минимум 300м², а чешће и већим.

Велики асортиман спортских справа и реквизита, искусан тим спортских педагога уз веома богат програм различитих спортова гарант су успеха у свим задатим циљевима.

Основним програмом остварују се примарни циљеви школице спорта:

 

 • правилан телесни развој,
 • развој моторичких способности,
 • стицање спортске образованости,
 • увид у тренутно стање телесног раста и развоја,
 • утврђују потребе детета у складу са свакодневним дечијим активностима.

 

Све то нам омогућава почетно формирани СПОРТСКИ КАРТОН сваког детета, на основу кога се утврђује припадност групи и одређеној подгрупи и креира лични програм вежбања.

Након спроведених тестирања моторичких способности креира се програм који је прилагођен могућностима полазника програма.

Програм се креира изнова за сваку генерацију полазника.

О програму

Ваша деца током похађања програма пролазе кроз  готово све спортове. У овом узрасту најважније је учинити све да се омогући правилан телесни развој и унапреде  моторичке способности али исто тако је децу потребно  спортски образовати, проширити им моторичко искуство  кроз бројне облике кретања и широк спектар спортских справа и реквизита.

Ваша деца могу похађати само ОСНОВНИ ПРОГРАМ који се спроводи два пута недељно, али и похађати ДОПУНСКИ ПРОГРАМ кроз један или више часова недељно.

Саветујемо вас шта је за ваше дете најбоље и најпримереније његовим потребама, водимо вас ка остварењу његових потенцијала, развоју вештина, стварању здравих животних навика.

Поред спортских активности редовног програма који се одвија у спортским објектима деца уживају у великом броју спортских активности у природи кроз периодични програм (јахање, клизање, активности у природи, атлетски вишебој), природњачких експедиција (планинарења, пешачења, спортски викенд), спортских кампова (Летњи Спортски Камп, Ски камп и Зимски Спортски Камп, ОСТРВО СПОРТА-Летњи Спортски Камп на Ади).

ДОПУНСКИ ПРОГРАМ

Допунски програм се похађа уз “основни програм” у виду једног или више часова недељно, а представља изборну спортску активност у трајању од 60 мин. Деца најчешће по препоруци стручног тима (на основу тестирања моторичких способности и мерења у спортској лабараторији, искуства у раду са вашим дететом) похађају један  изабрани  спорт: пливање, спортске игре са лоптом, гимнастика, атлетика, плес или лични програм вежбања. У зависности од похађања изабраног часа разликујемо следеће програме:

 • НАПРЕДНИ
 • ПОТПУН
 • УСМЕРЕНИ
 • ВЕЛИКИ

НАПРЕДНИ ПРОГРАМ (3 часа)

 • два часа спортске активности у великој фискултурној сали (ОСНОВНИ ПРОГРАМ) +
 • један час ЛИЧНОГ ПРОГРАМА ВЕЖБАЊА / корективно вежбање

Уколико је то неопходно за праћење и ефикасност рада обавезног програма, нека деца се упућују на часове ЛИЧНОГ ПРОГРАМА ВЕЖБАЊА / отклањање уочених мишићних слабости кроз превентивно/корективно вежбање.

СПОРТСКИ КАРТОН детета омогућава да се сачини ефикасан програм вежбања које је пожељно да дете упражњава како би што пре било у могућности да у потпуности прати програм и са максималним успехом изводи све задатаке које пред њега поставља спортска школа.

То се пре свега односи на вежбе за остварење пуне функције стопала, истезања скраћених мишића који онемогућују пун покрет и правилно држање тела, јачања трбушне мускулатуре и мишића леђа. Тиме ће дете бити у могућности да испољи све своје потенцијале на часу основног програма које задаје школица спорта али исто тако утицати на правилно држање тела и успостављање правилних кретних аутоматизама.

ПОТПУН ПРОГРАМ

 • два часа у великој фискултурној сали (ОСНОВНИ ПРОГРАМ)
 • један час на базенима (ПЛИВАЊЕ – обука и усавршавање техника).

 

Веома је значајно да деца у овом узрасту немају страх од воде, да се добро сналазе у овој специфичној средини за људско тело и да знају пливати. Деца могу научити пливачке технике са пет година, али већина их заиста може научити са шест.

У овом узрасту број часова у току недеље не утиче на успешност савладавања технике пливања. Исто је да ли је дете имало један или три часа пливања.

Ново искуство за дете, привикавање на одржавање тела на површини ПЛУТАЊЕ (осећај који код детета углавном провоцира осећај страха/немање чврстог тла под ногама), нова свест о дисању, учење дисања у води, координација рада руку и ногу и све то укомпоновати у конкретну технику пливања, захтева да дете уједно одраста уз часове на базену, игра се и потпуно ослободи и опусти. Са шест година дете је у стању да изводи пропулзивна (омогућује кретање у води, не стоји у месту), координисана, циклична кретања рукама и ногама у води, да плива технику.

УСМЕРЕНИ ПРОГРАМ

 • два часа у великој фискултурној сали (ОБАВЕЗНИ ПРОГРАМ)
 • један час изборне, усмерене спортске активности (ТРЕЋИ ЧАС)

 

Деца већ са пет и шест година кад открију на телевизији дражи спортске игре и такмичења, кад увиде реакције одушевљења и вредновање од стране публике и својих родитеља, одмах желе да имитирају спортисте, да се поистовећују са њима, желе да буду фудбалери, кошаркаши, тенисери, девојчице најчешће балерине…желе да постану значајни и важни, да их сви гледају и воле.

Спортска Школица има за циљ да пре свега обогати недељни фонд часова спорта својих полазника и пружи им преко потребну игру, кретања, мишићна напрезања и на тај начин заиста створимо услове за правилан телесни раст, здравље деце као и благовремени развој моторичких способности кроз ону спортску активност коју су деца не ретко сама изабрала.

То осећање и жељу школица спорта за децу од 4 до 6 годинa жели да претвори у подстицај, мотив за редовно похађање програма и максималну ангажованост на свим часовима, јер деца у овом случају раде и оно што желе и оно што је потребно за њихов правилан телесни раст и развој моторичких способности.

Да ли мислите да су деца са 4,5,6,7,8 година заиста зрела, дорасла да играју ТЕНИС, ФУДБАЛ, КОШАРКУ, баве се ПЛЕСОМ, ГИМНАСТИКОМ, АТЛЕТИКОМ? Да ли је то та игра, тај спорт, са истим правилима и захтевима као што можемо гледати на телевизији нпр. или је то ДЕЧИЈИ СПОРТ? Да ли схватамо шта је ДЕЧИЈИ СПОРТ, шта је то што је деци потребно и шта деца заиста могу и требају да раде у овом узрасту како би правилно одрастала? Да ли је спортски клуб амбијент у којем дете овог узраста треба да одраста? У спортским клубовима има једва 10% ПЕДАГОГА, суштина је производња спортског резултата, а не кретне активности са утицајем на правилан раст и развој детета. За децу је иначе карактеристично да им сваки спорт брзо досади, желе нешто друго да пробају, можда им вршњак кога они цене и поштују иде на неки други спорт фудбал, тенис, хокеј…

Стручни тим спортске школице спорта предлаже деци и родитељима на основу резултата са тестирања моторичких способности, оцена и успеха у савладавању елемената технике појединих спортова који је трећи час примерен могућностима и потребама детета.

Разлог због ког сматрамо овај програм нарочито битним је чињеница да некада, до пре једне деценије сматрало се да је два сата програмираног систематског вежбања деце овог узраста довољно за подстицај за правилним телесним развојем и развојем моторичких способности.

за-децу-од-4-до-6-годинa

Данас, због промењеног начина живота детета сматра се да је оптимално да дете има барем три сата програмираног систематског вежбања, у случајевима са ниским степеном развоја моторичких способности чак и до пет часова.

ВЕЛИКИ ПРОГРАМ

 • два часа у великој фискултурној сали (ОБАВЕЗНИ ПРОГРАМ),
 • један час на базенима (ПЛИВАЊЕ – обука и усавршавање техника) и,
 • један час изборне, усмерене спортске активности (ТРЕЋИ ЧАС).

 

Велика спортска школица обухвата све часове редовног недељног програма школице спорта и наравно пружа најефикаснији и свеобухватан рад на развоју детета.

Корисници овог програма имају могућност и похађања:

часа ЛИЧНОГ ПРОГРАМА ВЕЖБАЊА/ корективног вежбањаCall Now Button