Вожње (бицикла, ролера, скејта, тротинета)

На погодним стазама, школа спорта организује и спроводи пре свега основну обуку вожње бицикла и ролера.

Способности сваког појединог детета су различите те је за обуку вожње бицикле, уколико дете не зна да вози бициклу на два точка, неопходан заједнички рад родитеља и професора како би већи број деце могао да учествује у обуци. Вожња бицикла представља изузетно интересантан и занимљив спорт и рекреацију за децу.

На деци је да одаберу који превозни реквизит желе да возе током обуке коју спроводи школица спорта. На сваком часу се постављају препреке у виду полигона којима се развијају способности детета, вештине управаљања и сналажења у екстремним ситуацијама.

 

Школица спорта даје акценат да се све време деца уче правилном понашању на стазама за вожњу и пре свега на који начин да сачувају и себе и друге од повређивања.

Јако је битно да деца током обуке имају кацигу и штитнике јер за очекивати је да се током обуке пада. Такође је веома битно проверити исправност, да ли је у возном стању одабрани реквизит за вожњу. Неопходно је да буде и примерен дечијим димензијама. Молимо вас да све то проверите и припремите пре него што дођете на заједничку активност. Уколико није све припремљено и како треба могуће је да дете буде због тога несретно (виде и закључују да друга деца олако возе), а у крајњем случају може доћи до повређивања.

 

Погледајте Фото галеријуCall Now Button