Школица јахања

Часови јахања које организује и спроводи школа спорта су веома популарни међу децом. Јахање је атрактивно, узбудљиво и као такво представља јако занимљив спорт за децу.

Школица спорта организује обуку јахања у коњичким клубовима који имају могућност обуке деце претшколског и млађег школског узраста.

 

Сматрамо дечији развој потпунији уколико добију прилику да се упознају са животињама, науче да се брину о њима, воле их, својим самопоуздањем и вољом успоставе контролу над њиховим кретањем и понашањем. Деца се током школе јахања упознају са Коњима, начин на који је пожељно да се опходимо са њима, бивају учена како да их осећају, схватају њихове потребе, схватају обавезу да одржавамо хигијену коња и наше опреме, а затим и учењу основа вештине јахања.

Јахање као саставни део допунског програма који спроводи школа спорта у значајној мери доприноси развоју специфичних способности детета, подстичу правилно држање тела и врше утицај на дечије здравље. Многи научни радови су потврдили успешност лечења аутизма код деце и развоја самопоуздања и комуникационих вештина.Call Now Button