Периодични програм

Допунски програм обавезно иде уз “основни програм” у виду једног или више часова недељно, а представља изборну спортску активност у трајању од 60 мин., а који зависи од изабраног модула – допунског програма вежбања.

Допунски програм представља усмерену спортску активност, јер деца најчешће по препоруци стручног тима (на основу тестирања моторичких способности и мерења у спортској лабараторији) похађају јадан изабрани, конкретни спорт: пливање, спортске игре са лоптом, гимнастика, атлетика, плес.

Врсте допунског програма

Кликните назив допунског програма за додатна појашњења:

НАПРЕДНИ (3 часа)ПОТПУН (3 часа)УСМЕРЕНИ (3 часа)ВЕЛИКИ (4 до 6 часова)
  • два часа спортске активности у великој фискултурној сали (ОСНОВНИ ПРОГРАМ) +
  • један час ЛИЧНОГ ПРОГРАМА ВЕЖБАЊА / корективно вежбање

цена =5,500 дин / месечно

Уколико је то неопходно за праћење и ефикасност рада обавезног програма, нека деца се упућују на часове ЛИЧНОГ ПРОГРАМА ВЕЖБАЊА / отклањање уочених мишићних слабости кроз корективно вежбање.

СПОРТСКИ КАРТОН детета омогућава да се сачини ефикасан програм вежбања које је пожељно да дете упражњава како би што пре било у могућности да у потпуности прати програм и са максималним успехом изводи све задатаке које пред њега поставља спортска школа.

То се пре свега односи на вежбе за остварење пуне функције стопала, истезања скраћених мишића који онемогућују пун покрет и правилно држање тела, јачања трбушне мускулатуре и мишића леђа. Тиме ће дете бити у могућности да испољи све своје потенцијале на часу основног програма које задаје школица спорта али исто тако утицати на правилно држање тела и успостављање правилних кретних аутоматизама.

  • два часа у великој фискултурној сали (ОСНОВНИ ПРОГРАМ)
  • један час на базенима (ПЛИВАЊЕ – обука и усавршавање техника).

цена =7,000 дин / месечно

Веома је значајно да деца у овом узрасту немају страх од воде, да се добро сналазе у овој специфичној средини за људско тело и да знају пливати. Деца могу научити пливачке технике са пет година, али већина их заиста може научити са шест. У овом узрасту број часова у току недеље не утиче на успешност савладавања технике пливања. Исто је да ли је дете имало један или три часа пливања.
Ново искуство за дете, привикавање на одржавање тела на површини ПЛУТАЊЕ (осећај који код детета углавном провоцира осећај страха/немање чврстог тла под ногама), нова свест о дисању, учење дисања у води, координација рада руку и ногу и све то укомпоновати у конкретну технику пливања, захтева да дете уједно одраста уз часове на базену, игра се и потпуно ослободи и опусти. Са шест година дете је у стању да изводи пропулзивна (омогућује кретање у води, не стоји у месту), координисана, циклична кретања рукама и ногама у води, да плива технику.

  • два часа у великој фискултурној сали (ОБАВЕЗНИ ПРОГРАМ)
  • један час изборне, усмерене спортске активности (ТРЕЋИ ЧАС)

цена =6,500 дин / месечно

Деца већ са пет и шест година кад открију на телевизији дражи спортске игре и такмичења, кад увиде реакције одушевљења и вредновање од стране публике и својих родитеља, одмах желе да имитирају спортисте, да се поистовећују са њима, желе да буду фудбалери, кошаркаши, тенисери, девојчице најчешће балерине…желе да постану значајни и важни, да их сви гледају и воле.

Спортска Школица има за циљ да пре свега обогати недељни фонд часова спорта својих полазника и пружи им преко потребну игру, кретања, мишићна напрезања и на тај начин заиста створимо услове за правилан телесни раст, здравље деце као и благовремени развој моторичких способности кроз ону спортску активност коју су деца не ретко сама изабрала.
То осећање и жељу школица спорта жели да претвори у подстицај, мотив за редовно похађање програма и максималну ангажованост на свим часовима, јер деца у вом случају раде и оно што желе и оно што је потребно за њихов правилан телесни раст и развој моторичких способности.

Да ли мислите да су деца са 4,5,6,7,8 година заиста зрела, дорасла да играју ТЕНИС, ФУДБАЛ, КОШАРКУ, баве се ПЛЕСОМ, ГИМНАСТИКОМ, АТЛЕТИКОМ? Да ли је то та игра, тај спорт, са истим правилима и захтевима као што можемо гледати на телевизији нпр. или је то ДЕЧИЈИ СПОРТ? Да ли схватамо шта је ДЕЧИЈИ СПОРТ, шта је то што је деци потребно и шта деца заиста могу и требају да раде у овом узрасту како би правилно одрастала? Да ли је спортски клуб амбијент у којем дете овог узраста треба да одраста? У спортским клубовима има једва 10% ПЕДАГОГА, суштина је производња спортског резултата, а не кретне активности са утицајем на правилан раст и развој детета. За децу је иначе карактеристично да им сваки спорт брзо досади, желе нешто друго да пробају, можда им вршњак кога они цене и поштују иде на неки други спорт фудбал, тенис, хокеј…

Стручни тим спортске школице предлаже деци и родитељима на основу резултата са тестирања моторичких способности, оцена и успеха у савладавању елемената технике појединих спортова који је трећи час примерен могућностима и потребама детета.

Разлог због ког сматрамо овај програм нарочито битним је чињеница да некада, до пре једне деценије сматрало се да је два сата програмираног систематског вежбања деце овог узраста довољно за подстицај за правилним телесним развојем и развојем моторичких способности.

Данас, због промењеног начина живота детета сматра се да је оптимално да дете има барем три сата програмираног систематског вежбања, у случајевима са ниским степеном развоја моторичких способности чак и до пет часова.

  • два часа у великој фискултурној сали (ОБАВЕЗНИ ПРОГРАМ),
  • један час на базенима (ПЛИВАЊЕ – обука и усавршавање техника) и,
  • један час изборне, усмерене спортске активности (ТРЕЋИ ЧАС).

цена =8,000 дин / месечно

Велика спортска школица обухвата све часове редовног недељног програма школице спорта и наравно пружа најефикаснији и свеобухватан рад на развоју детета.

Корисници овог програма имају могућност и похађања:

часа ЛИЧНОГ ПРОГРАМА ВЕЖБАЊА/ корективног вежбања



Call Now Button