Посебне активности предшколске деце на целодневном боравку

Друштвене Игре – развој социјалних вештина, комуникативних вештина, шах…

Повратак са преподневног спортског програма је око 13:30, а ручак је предвиђен у 14 часова. Након ручка, а у парку у хладовини предвидели смо програм забавних друшвених игара са циљем развоја социјалних, комуникативних вештина, али исто тако развој пажње концентрације, креативног мишљења.

Старији предшколци који то знају могу играти и шах, не љути се човече, игре меморије.Млађи се дотад ако им је лепше могу играти и са својим играчкама, за дечаке правићемо мрежу путева за њихове аутиће, док би девојчице могле правити хаљине, одећу за своје лутке, креирати фризуре, правити чаробан ручак од ког се постаје већи и снажнији.

Креативна Радионица – цртање, вајање, моделирање…

Такође након ручка замишљено је да обавезно постоје моменти у којима би деца учила цртати, вајати од различитих материјала али исто тако сама креирати и правити своје играчке. Данас деца углавном имају велики број играчака. Све оне углавном мање више досаде и не буду више у употреби. Не знају да их цене, чувају, а нарочито јер им се купују увек нове.

Међутим све се мења када децу учимо да стварају, праве, изграђују. Тада анархија, ломљење, кршење, бес и бацање прераста у креацију, вредност, бригу. Игра са направљеним играчкама је увек у другој димензији и са великом маштом.Call Now Button