СКИ КАМП Италија – скијалишта Sappada и Zoncolan 2024

  • 49 и 50 по реду СКИ камп у организацији Покрет за Окрет
  • Искусан сертификован СКИ Тим спортских педагога
  • Јединствен Методски приступ у ком деца од самог почетка уживају без обзира на своје вештине и познавање скијашке технике
  • Деца су у групама у складу са својим могућностима и скијашким знањем
  • Безбедност деце је на високо-професионалном нивоу
  • Најмање 6 ски часова током једног скијашког дана

Термини поласка и цене

Термин 1 од 13.01. до 20.01.2024

Цена за пријаве и уплате:

  • до 15.11.2023 880 €

У цену урачунато све сем најма ски опреме.

НАПОМЕНА: Прелиминарна цена! Након састанак у Уторак 31.10 са домаћинима у Италији можемо дефинисати коначну цену.

Термини поласка и цена:

Термин 2 од 13.02. до 20.02.2024

Цена за пријаве и уплате:

  • до 15.11.2023 880 €;

У цену урачунато све сем најма ски опреме.

НАПОМЕНА: Прелиминарна цена! Након састанак у Уторак 31.10 са домаћинима у Италији можемо дефинисати коначну цену.

Деца која нису наши редовни чланови спортских програма МОГУ да похађају наш Ски камп.

Потребно је само да постану наш члан што Не представља никакав проблем. 

Сви полазници Ски кампа су у обавези да прођу тестирања способности значајних за скијање и физичке спремности за наставу скијања. На основу утврђених слабости креирамо Припремни програм вежбања за Ски камп.

Све смо учинили како би превентивно предузимљиви и Вашу децу заштитили од повреда на скијашким стазама и теренима, а примерена физичка спремност и потребно теоретско знање су на првом месту. Деца и родитељи морају да прихвате и схвате да се на скијалиште не излази кондиционо, физички и теоретским Не припремљен.!!!

На дневном нивоу се врше процене на ком скијалишту ћемо скијати у складу са временским приликама, квалитетом припремљености стаза, оптерећености скијалишта и другим критеријумима и опредељују за једну од две опције:

Доломити су идилична алпска дестинација на коју се увек враћа.

Планинско село Piani di Luzza, поседује сјајан комплекс отворених и затворених спортских терена, велнес садржаја у 5 засебних резиденција уклопљених у природу и амбијент прелепих Доломита, а опет што је за нас најинтересантније у близини скијалишта Sappada.
Село Piani di Luzza намењено је онима који желе да доживе искуство у контакту са природом и за оне који желе да се баве спортом. Сваке године село дочекује породице, спортске групе свих узраста и различитих спортова, а затим и културне, социјалне, школске или верске клубове и организације.

5 резиденција комплекса имају различите карактеристике и локације како би задовољили резличите потребе гостију како оних који желе да се забаве, тако и оних који желе да имају мирније искуство у Доломитима.

Унутар села се налази свака врста услуге: спортски терени, спортске халебазен, велнес центар, ресторани, дискотека и други забавни садржаји који не нарушавају амбијент.

Село Piani di Luzza је идеално место за оне који желе да скијају на скијалишту Sappada и спавају у близини скијалишта. Sappada је само неколико минута вожње од нашег села.

Поред црне налазе се и плаве и црвене стазе и велика површина терена посвећена почетницима које чине ову локацију савршеном за оне који раде са децом и младима. Ски центар је такође опремљен Невеландијом: посебно креирано велико игралиште на снегу где ћете наћи стазе за нордијско скијање, различите тобогане, клизалиште, област опремљену игралишта на надувавање, терене за  мини квадове и многе друге садржаје за игре на снегу.

SAPPADA

Скијалиште Sappada се налази у Италији и карактеристично је да је смештено у чувеним Доломитима. Прелепо скијалиште лежи на граници између Veneto и Friuli Venezia Giulia и познато је по скијашкој области, али и по богатим природним лепотама. За скијање и сноуборд на располагању је 22 км стаза које одговарају најразличитијим потребама и нивоима. Sappada је идеално место за оне који воле скијање и ски планинарење. Област нуди безброј могућности за откривање лепоте Доломита, слушање звукова природе и спуштање низ снегом прекривене падине!

ТЕХНИЧКИ ПОДАЦИ

  • НАДМОРСКА ВИСИНА: 1250м – 2100м
  • ДУЖИНА СКИ СТАЗА                 22 км
  • ЛАКЕ СКИ СТАЗЕ                          9 км
  • СРЕДЊЕ ТЕШКЕ СКИ СТАЗЕ 10 км
  • ЗАХТЕВНЕ СКИ СТАЗЕ               3 км
  • СЕДЕШНИЦЕ                                 5
  • ДРУГИ ЛИФТОВИ                        11

Нордијско скијање

Једна од посебности која чини Сападу једним од најкомплетнијих скијалишта у региону је прелепа нордијска скијашка стаза. Стаза је веома широка и стога погодна за све врсте скијаша, од почетника до стручњака. Комплетан распоред стазе је у ствари 15 км дуг прстен за трчање, који прелази целу долину Сапада.

ZONCOLAN СКИЈАЛИШТЕ

 

Малено Италијанско скијалиште с прекрасним погледом на предивне планинске врхове недалеко од тромеђе Италије, Словеније и Аустрије.

 

Одличне стазе само су додатан плус.

Једно од најбоље опремљених скијалишта у региону је Zoncolan. Планина Zoncolan можда није највиша планина у овом региону, али је заиста најлепша. На планини Zoncolan ћете наћи више од 20 километара скијашких стаза са прекрасним погледом на аустријске Алпе, корушки Алпе и Јулијске алпе. Познато је да стазе испуњавају све услове за професионално скијање. Због тога се у Zoncolan често одржавају национална и међународна такмичења у скијању. Промотур је протеклих година инвестирао у многе пројекте како би побољшао атрактивност скијалишта. Резултат је била изградња ски парка за сноубордере, дечијег парка са покретним тракама и неколико додатних стаза и лифтова. Све стазе имају топове за снег, што обезбеђује савршене снежне услове сваког дана у сезони. Најдужа стаза има укупну дужину од 2,6 километара и висинску разлику од 830 метара.

Ево шта скијалиште Ravascletto/Zoncolan нуди својим гостима:

  • 952м      Минимална висина ски стаза, а 1.970 м Максимална са 1.018 м висинске разлике
  • 23 км     алпских скијашких стаза
  • 100%      систем за вештачко оснежавање за алпско скијање
  • 7              Број седешница
  • 6              Покретни лифт за тепих
  • 5 км        стазе за скијашко трчање са системом за оснежавање
  • Ravascletto клизалиште

Цена укључује:

  • Смештај са полу пансионом (доручак и вечера) у четворокреветној соби
  • Све трошкове боравка, наравно и ручак на скијалишту
  • Осигурање
  • Снимања и едитовање видео записа сваког дета на стази сваког скијашког дана
  • Школу скијања
  • Тестирања физичке спремности за наставу скијања и припремни програм

Цена не укључује најам ски опреме!

Лаган пут – ево како доћи до села Piani di Luzza

Могло би се рећи да је пут до села Piani di Luzza једноставан и лак. Потребно је прећи око 650 км пута али то није пут са незгодним и прометним магистралама. Потребно је пратити аутопут Београд – Загреб – Љубљана и након обилазнице око главног града Словеније, па недалеко од Трста без веће муке стижете у само село Piani di Luzza. Аутопут је одличан, друге магистрале изузетно квалитетне и одлично означене, поготово када се уђе у Словенију и Италију.



Call Now Button